Älykellot ja maksaminen – Nopeaa ja helppoa

Älykellojen suosio

Älykellojen suosio on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti. Yhä useampi ihminen käyttää älykelloa muun muassa aktiivisuusseurantaan, musiikin toistoon ja puheluiden vastaanottoon. Nykyään älykellolla voi myös maksaa ostokset, mikä on nopea ja kätevä tapa hoitaa arkiset maksut.

Kuinka älykellolla maksetaan?

Älykellolla maksaminen tapahtuu NFC-teknologian avulla. NFC tarkoittaa Near Field Communication, eli lähimaksua. NFC-teknologia mahdollistaa laitteiden välisen tiedonsiirron, kun ne ovat lähellä toisiaan.

Maksaminen älykellolla onnistuu, kun kellossa on NFC-lähetin ja vastaanotin. Lisäksi kellossa on oltava asennettuna sovellus, joka tukee NFC-maksuja. Yleisesti ottaen kaikki uudet älykellot tukevat NFC-maksuja.

Maksaminen älykellolla onnistuu seuraavasti:

  1. Avaa kellossa maksusovelluksen.
  2. Pidä kelloa lähimaksupäätteen vieressä, kunnes kuulet äänen tai kello värisee.
  3. Jos kyseessä on debit-kortti, saatetaan joutua antamaan PIN-koodi.

Mitä maksukortteja älykellolla voi käyttää?

Älykellolla voi käyttää kaikkia maksukortteja, jotka tukevat NFC-maksuja. Suomessa yleisimmät NFC-maksukortit ovat Visa, Mastercard ja American Express.

Miten älykellolla maksaminen toimii Suomessa?

Suomessa älykellolla maksaminen onnistuu kaikissa kaupoissa, jotka hyväksyvät NFC-maksut. NFC-maksupäätteet ovat yleistyneet viime vuosina, ja niitä löytyy nykyään jopa pienistä kioskeista.

Älykellolla maksamisen hyödyt

Älykellolla maksamisella on useita etuja verrattuna muihin maksutapoihin. Älykellolla maksaminen on:

  • Nopeaa ja helppoa
  • Turvaa
  • Hygieniasta

Älykellolla maksaminen on nopea ja helppo tapa hoitaa arkiset maksut. Ei tarvitse kaivella lompakkoa tai puhelinta taskusta, vaan kello riittää.

Älykellolla maksaminen on myös turvallista. Maksaminen tapahtuu pankkikortin turvallisen lähimaksutoiminnon kautta. Kellon käyttäjän henkilöllisyys varmistetaan sormenjälkitunnistuksella tai kasvotunnistuksen avulla.

Älykellot ja niillä maksaminen on myös hygieenistä. Ei tarvitse koskettaa maksupäätettä käsin, vaan kello hoitaa maksamisen.

Älykellolla maksamisen haasteet

Älykellolla maksamisessa on myös joitakin haasteita. Yksi haaste on se, että älykellot ovat edelleen melko kalliita. Toinen haaste on se, että älykellot eivät aina ole yhteensopivia kaikkien maksupäätteiden kanssa.

Loppupäätelmä

Älykello ja sillä maksaminen on nopea, helppo ja turvallinen tapa hoitaa arkiset maksut. Älykellolla maksaminen on yleistymässä Suomessa, ja tulevaisuudessa se tulee todennäköisesti olemaan entistäkin yleisempi maksutapa.

Lue myös ertuki.fi sivuston markkinointi aihe.