Jackrussellinterrieri: Pieni terrieri, jolla on iso sydän

Jackrussellinterrieri

Jackrussellinterrieri on valloittanut ihmisten sydämet ympäri maailmaa suloisella ulkonäöllään ja energisellä luonteellaan. Tämä pieni terrieri on täynnä elämää ja sopii parhaiten aktiiviselle perheelle, joka on valmis tarjoamaan sille paljon liikuntaa ja virikkeitä.

Historia ja alkuperä

Jackrussellinterrieri on kotoisin Englannista, missä se kehitettiin 1800-luvulla kettujen metsästykseen. Rodun kehittäjänä toimi pastori John ”Jack” Russell, joka halusi koiran, joka oli riittävän pieni ja ketterä jahtaamaan kettuja niiden koloihin.

Ulkonäkö

Jackrussellinterrieri on pieni koira, jonka säkäkorkeus on noin 25-30 cm ja paino 6-8 kg. Se on tyypillinen terrieri lyhyellä turkillaan ja pystyillä korvillaan. Väritys voi olla valkoinen ruskein merkein, valkoinen mustin merkein tai valkoinen ruskein ja mustin merkein (tricolor).

Luonne

Jackrussellinterrieri on energinen ja rohkea koira, jolla on vahva metsästysvaisto. Se on myös älykäs ja oppivainen, mutta voi olla hieman itsepäinen. Jackrussellinterrieri sopii parhaiten perheille, jotka ovat valmiita panostamaan koiran koulutukseen ja aktivointiin.

Terveys

Jackrussellinterrieri on yleensä terve koirarotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä sairauksia, kuten patellaluksaatiota ja silmäsairauksia.

Hoito ja ruokinta

Jackrussellinterrierin turkki on helppohoitoinen ja vaatii vain satunnaista harjausta. Koira tarvitsee paljon liikuntaa ja virikkeitä pysyäkseen terveenä ja onnellisena. Jackrussellinterrieri on ahne syömään, joten sen ruokintaa on syytä seurata tarkasti.

Sopiiko jackrussellinterrieri minulle?

Jackrussellinterrieri on loistava koira aktiiviselle perheelle, joka on valmis panostamaan koiran koulutukseen ja aktivointiin. Se ei ole sopiva koira ensimmäiseksi koiraksi tai perheille, joilla ei ole paljon aikaa koiralle.

Lisätietoa

Muuta huomioitavaa

  • Jackrussellinterrieri on terrieri, joten sillä on vahva saalishalu. Se voi jahdata kissoja ja muita pieneläimiä.
  • Jackrussellinterrieri voi olla äänekäs koira.
  • Jackrussellinterrieri tarvitsee paljon liikuntaa ja virikkeitä.

Harkitse tarkasti, sopiiko jackrussellinterrieri sinulle ja perheellesi.