Pelitietokoneen kasaaminen ja komponentit

Pelitietokoneen kasaaminen

Pelikone kasaaminen itse voi olla palkitsevaa ja antaa enemmän joustavuutta kuin valmiin koneen ostaminen. Se voi myös säästää rahaa, jos valitset komponentit huolellisesti. Tässä artikkelissa käymme läpi pelitietokoneen kasaamisen ja tärkeimmät komponentit.

Komponentit

Näytönohjain (GPU)

Näytönohjain on yksi tärkeimmistä komponenteista pelitietokoneessa. Se on vastuussa grafiikan renderöinnistä ja vaikuttaa suuresti pelien suorituskykyyn. Markkinoilla on kaksi pääasiallista näytönohjainvalmistajaa: AMD ja NVIDIA.

Prosessori (CPU)

Prosessori on tietokoneen aivot. Se suorittaa kaikki laskutoimitukset ja ohjaa tietokoneen muita komponentteja. Pelikoneessa prosessorin teho on tärkeää pelien sujuvan toiminnan kannalta. Markkinoilla on kaksi pääasiallista prosessorivalmistajaa: AMD ja Intel.

Muisti

Muisti on paikka, jossa tietokone tallentaa tilapäisesti tietoa, jota se käyttää parhaillaan. Pelikoneessa on tärkeää, että muistia on riittävästi, jotta pelit voivat toimia sujuvasti. Markkinoilla on kaksi pääasiallista muistityyppiä: HDD ja SSD.

RAM-muisti

RAM-muisti (Random Access Memory) on tietokoneen nopein muistityyppi. Se tallentaa tietoa, jota prosessori tarvitsee parhaillaan. Pelikoneessa on tärkeää, että RAM-muistia on riittävästi, jotta pelit voivat toimia sujuvasti.

Virtalähde

Virtalähde toimittaa virtaa kaikille tietokoneen komponenteille. Pelikoneessa on tärkeää, että virtalähde on riittävän tehokas, jotta se voi toimittaa virtaa kaikille komponenteille.

Tuulettimet

Tuulettimet pitävät tietokoneen komponentit viileinä. Pelikoneessa on tärkeää, että tuulettimet ovat tehokkaita ja pitävät komponentit viileinä myös kuormituksen alla.

Emolevy

Emolevy on tietokoneen piirilevy, johon kaikki muut komponentit kytketään. Pelikoneessa on tärkeää, että emolevy on yhteensopiva kaikkien muiden komponenttien kanssa ja että siinä on ominaisuuksia, joita tarvitset, kuten useita PCI-Express-liitäntöjä näytönohjaimille.

Valmistajien erot

ValmistajaVahvuudetHeikkoudet
AMDHyvä hinta-laatusuhde, tehokkaat prosessorit ja näytönohjaimetHeikompi virrankulutus kuin Intelillä
IntelParempi virrankulutus kuin AMD:lläHeikompi hinta-laatusuhde kuin AMD:llä
NVIDIAMarkkinoiden tehokkaimmat näytönohjaimetKorkea hinta
MSILaadukkaat emolevytKorkea hinta
AsusLaadukkaat emolevyt ja laajaa valikoimaa ominaisuuksiaKorkea hinta
AsRockHyvä hinta-laatusuhde emolevyissäEi yhtä laaja valikoimaa ominaisuuksia kuin MSI:llä ja Asuksella

Yhteenveto

Pelitietokoneen kasaaminen itse voi olla palkitsevaa ja antaa enemmän joustavuutta kuin valmiin koneen ostaminen. Se voi myös säästää rahaa, jos valitset komponentit huolellisesti. Kun valitset komponentteja, on tärkeää ottaa huomioon budjettisi, tarpeesi ja eri valmistajien vahvuudet ja heikkoudet.

Lisätietoja