Puhelinliittymä: Vertaa ja löydä itsellesi sopiva

Puhelinliittymä

Puhelinliittymä tarjous on välttämätön osa nykypäivän elämää. Se mahdollistaa puhelimen käytön, eli puhelut, viestit ja internetin käytön. Suomessa on useita eri puhelinoperaattoreita, jotka tarjoavat erilaisia liittymiä. Valintaa tehdessä on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja, jotta löytää itselleen sopivimman liittymän.

Mitä puhelinliittymä sisältää?

Puhelinliittymä sisältää yleensä seuraavat palvelut:

  • Puhelut
  • Viestit
  • Internet

Puhelut ja viestit voivat olla rajattomat tai käytön mukaan. Rajaton liittymä tarkoittaa, että voit soittaa ja lähettää viestejä niin paljon kuin haluat. Käytön mukaan toimiva liittymä tarkoittaa, että maksat jokaisesta puhelusta ja viestistä erikseen.

Internet-palvelut voivat olla myös rajattomat tai käytön mukaan. Rajaton internet tarkoittaa, että voit käyttää internetiä niin paljon kuin haluat ilman lisämaksuja. Käytön mukaan toimiva internet tarkoittaa, että maksat internetin käytöstä tietyn määrän datan kuluttua.

Puhelinliittymien tyypit

Puhelinliittymiä on olemassa erilaisia tyyppejä. Yleisimmät tyypit ovat:

  • Matkapuhelinliittymä
  • Kiinteä nettiyhteys
  • Matkapuhelinliittymä ja kiinteä nettiyhteys

Matkapuhelinliittymä on tarkoitettu puhelimen käyttämiseen liikkuessa. Kiinteä nettiyhteys on tarkoitettu tietokoneen, tabletin tai muun laitteen käyttämiseen kotona tai mökillä. Matkapuhelinliittymä ja kiinteä nettiyhteys -liittymä yhdistää nämä kaksi tyyppiä.

Puhelinliittymien hinnat

Puhelinliittymien hinnat vaihtelevat operaattorin ja liittymän tyypin mukaan. Matkapuhelinten liittymät ovat yleensä kalliimpia kuin kiinteät nettiyhteydet. Rajattoman liittymän hinta on yleensä korkeampi kuin käytön mukaan toimivan liittymän hinta.

Puhelinliittymän valinta

Puhelinliittymän valinnassa kannattaa ottaa huomioon seuraavat seikat:

  • Puhelujen ja viestien määrä
  • Internetin käyttö
  • Liittymän hinta
  • Operaattorin verkon kuuluvuus

Jos käytät puhelinta paljon, kannattaa harkita rajatonta liittymää. Jos taas käytät puhelinta vain satunnaisesti, voi käytön mukaan toimiva liittymä olla riittävä.

Internetin käyttö on tärkeä huomioida, jos käytät puhelinta esimerkiksi nettiselainta, suoratoistopalveluita tai sosiaalista mediaa. Jos käytät internetiä paljon, kannattaa harkita rajatonta internetiä.

Liittymän hinta on tietysti tärkeä tekijä. Kannattaa vertailla eri operaattorien hintoja, jotta löytää itselleen parhaan vaihtoehdon.

Operaattorin verkon kuuluvuus on myös tärkeä huomioida. Jos liikut paljon, kannattaa valita operaattori, jonka verkolla on hyvä kuuluvuus.

Puhelinliittymien vertailu

Puhelinliittymien vertailu on helppoa vertaaliittymat.fi -sivustolla. Sivusto vertailee eri operaattorien liittymiä hinta, puhelut, viestit, internet ja lisäominaisuudet huomioon ottaen.

Sivuston avulla voit helposti löytää itsellesi sopivimman liittymän.

Loppupäätelmät

Puhelinliittymä valinta voi olla vaikeaa, jos ei tiedä, mitä kannattaa ottaa huomioon. Vertailemalla eri vaihtoehtoja voit kuitenkin helposti löytää itsellesi sopivimman liittymän.

Tässä eri liittymätarjouksia alla vertaaliittymat.fi sivustolta:

Telia liittymätarjous
Moi liittymät
Nettiliittymä
Puhelinliittymä tarjous

Tässä myös sinulle SkyShowTime tarjous alla:

Lue myös: 
Mobilepay ei toimi (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)