Elokuussa Lohjalla aivan uusi festari: Factory by the Lake eli FBTL

Factory by the Lake Lohja

Factory By The Lake – FBTL festivaali järjestetään Lohjalla upeassa tehdasmiljöössä Lohjanjärven rannalla, joka on aiemmin ollut suljettuna yleisöltä. Festivaalialue sijaitsee aivan Lohjan keskustan tuntumassa ja matkaa Helsingistä on reilu puoli tuntia. Luvassa on kaksi päivää upeita elämyksiä niin ulkona kuin sisälläkin. Itse festivaalialueelle on maksuton sisäänpääsy, mutta tähtiartistien keikat ovat maksullisia. Festivaalialueella on tarjolla maksutonta musiikkia, nuorisobändejä, taidetta, kulttuuria, ruokaa ja juomaa sekä monenlaista tekemistä lapsille.

Festivaalin ainutlaatuinen miljöö ja laaja ohjelmatarjonta tekevät siitä unohtumattoman kokemuksen. Ohjelmassa on muun muassa tunnettuja tähtiartisteja, kuten Saara Aalto, Anssi Kela ja Cledos, jotka esiintyvät yhdessä Lohjan kaupunginorkesterin kanssa. Näiden keikkojen lisäksi alueella on tarjolla monenlaista viihdettä ja aktiviteetteja, jotka sopivat koko perheelle.

Maksuton festivaalialue

FBTL-festivaalilla on tarjolla laaja valikoima maksutonta viihdettä, kuten nuorisobändejä, taidetta ja kulttuuria. Alueella on monia pieniä tapahtumapisteitä ja yksi sisätiloissa sijaitseva esiintymislava. Festivaalialueella on monipuolinen ravintolatarjonta, laadukkaat anniskelupisteet sekä oheisohjelmaa tarjoavat myyntikojut. Lisäksi alueella on useita kierrätyspisteitä, ja kävijöitä pyydetään lajittelemaan jätteensä asianmukaisesti.

Lohjan tehdasalueen ainutlaatuiset puitteet tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet nauttia festivaalista. Festivaalialueella on selkeästi rajatut anniskelualueet, ja tarjolla on kattava valikoima paikallisia juomia. Juomatuotteiden hintaan lisätään pantti, mikä varmistaa astioiden uusiokäytön ja siistin festivaalialueen.

Saara Aalto 23.8.

Monipuolinen laulaja Saara Aalto esiintyy Factory By The Lake -festivaaleilla torstaina 23. elokuuta. Hän esittää tuttuja ja mukaansatempaavia musikaalisävelmiä yhdessä Lohjan kaupunginorkesterin kanssa. Konsertin jälkipuoliskolla kuultava Antonín Dvořákin yhdeksäs sinfonia “Uudesta maailmasta” tekee vaikutuksen niin kokeneeseen kuin ensikertalaiseen konserttikävijään.

Konsertti on ikärajaton ja tilassa on anniskelu- ja VIP-alue. Liput myydään nyt, joten varmista paikkasi ajoissa, jotta et jää paitsi tästä tunnelmallisesta ja unohtumattomasta illasta.

Anssi Kela 24.8.

Anssi Kela, yksi Suomen suosituimmista artisteista, esiintyy Factory By The Lake -festivaaleilla perjantaina 24. elokuuta. Kelan tunnetut hitit, kuten ”Mikan faijan BMW”, saavat uuden ulottuvuuden Lohjan kaupunginorkesterin sovituksilla. Tämä poikkeuksellinen kokoonpano ja tehdasmiljöö tarjoavat ainutlaatuisen keikan, jota et halua missata.

Liput myydään nyt, joten toimi nopeasti ja varmista paikkasi. Tilassa on anniskelu- ja VIP-alue.

Cledos 24.8.2024

Multiplatinaa striimannut Cledos esiintyy Factory By The Lake -festivaaleilla lauantaina 24. elokuuta. Hänen energinen ja anteeksiantamaton lavaesiintymisensä yhdistettynä laajaan genrevalikoimaan tekee keikasta unohtumattoman. Lohjan kaupunginorkesteri järjestää keikan, mutta Cledos esiintyy ilman orkesteria.

Keikka pidetään tehdashallissa, joka tarjoaa poikkeuksellisen ympäristön ja takaa illan, jota et ole ennen kokenut. Liput varataan nyt, joten varmista paikkasi ajoissa.

Perjantai 23.8.

  • klo 17.00-19.00: Ulkolavalla The Voice Of Finlandista tuttu Marko Turunen (Vapaa pääsy)
  • klo 19.00-21.00: Päälavalla Saara Aalto – musikaaleista uuteen maailmaan -konsertti (Liput Netticket)
  • klo 21.00-23.00: Ulkolavalla eri esiintyjiä, kuten Lohjan oma rokkikukko Tommi Fäldt

Lauantai 24.8.

  • klo 11.00-15.00: Monipuolista ohjelmaa ja tekemistä lapsille yhteistyössä Nuori Lohja
  • klo 12.00-14.00: Päälavalla Lohjan nuorisobandien parhaimmistoa (Vapaa pääsy)
  • klo 15.00-16.00: Päälavalla Cledos (Liput Netticket)
  • klo 17.00-20.00: Ulkolavalla Olli Hartonen (Vapaa pääsy)
  • klo 20.00-22.30: Päälavalla Anssi Kela ja Lohjan kaupunginorkesteri (Liput Netticket)

Festivaalialue

Festivaalialue sijaitsee Lohjan Pitkäniemen alueen upeassa tehdasympäristössä ja luonnonkauniissa järvimaisemassa. Alueella on useita pieniä tapahtumapisteitä ja yksi sisätiloissa sijaitseva esiintymislava. Kävijöitä palvelee monipuolinen ravintolatarjonta, laadukkaat anniskelupisteet sekä oheisohjelmaa tarjoavat myyntikojut. Alueella on myös kierrätyspisteitä, ja kävijöitä pyydetään lajittelemaan jätteensä asianmukaisesti.

Ruokailu

Alueella on monipuolinen ruokatarjonta, joka ulottuu thaimaalaisesta ruoasta paikallisiin grilliherkkuihin. FBTL-festivaali huomioi kestävän kehityksen ja ympäristövaikutukset tapahtuman järjestämisessä. Festivaalilla mukana ovat muun muassa Nummela Thai Kitchen, Lohjan Grillimestarit, Wild Taste, Deli Bakers, Aurlahti Rantakafe ja Pure Experience.

Juomat

Anniskelualueet on selkeästi rajattu, ja tarjolla on kattava valikoima paikallisia juomia. Juomavalikoima sisältää laadukkaita viinejä, cocktaileja, paikallisia panimotuotteita ja paljon muuta. Alueella on myös raikkaita alkoholittomia vaihtoehtoja sekä oma alkoholittomien juomien piste. Juomien hintaan lisätään pantti, joka varmistaa juoma-astioiden uusiokäytön ja siistin festivaalialueen.

Vesipisteet

Tapahtuma-alueella on vesipisteitä, joista voit täyttää oman pullosi. Vesipisteiden sijainnit päivitetään lähempänä tapahtumaa.

Turvallisuus

FBTL on yksi Lohjan vuoden isoimmista yleisötapahtumista. Alueella on järjestyksenvalvojia ja ensiapuhenkilökuntaa. Suosittelemme saapumaan ajoissa välttääksesi ruuhkat porteilla tai isompien artistien keikoilla. Festivaalialueella on myös festivaalihenkilökuntaa, jotka tunnistat sinisistä järvikaupunki-liiveistä.

Cledos