Kirkkonummen makukeidas on kätevästi monen kesäreissun varrella

Kirkkonummen makukeidas on kätevästi monen kesäreissun varrella

Bistro O Mat palvelee Tapiolan lisäksi myös Kirkkonummella. Aurinkoisella terassilla käy kesäisin paljon mökille matkaavia vakioasiakkaita.

Kirkkonummella on luontoa ja historiaa. Maisemia, joissa viipyä ja kohteita, joita tutkiskella. Kirkkonummelle päätyy kätevästi vaikkapa matkalla pääkaupunkiseudulta Hankoon tai Tammisaareen. Sen lisäksi vain 20 kilometrin päässä Helsingistä sijaitseva Kirkkonummi on mitä parhain päiväretkikohde. 

Yksi hyvä syy Kirkkonummella vierailuun on ravintola Bistro O Matin maukas ruoka. Kirkkonummen keskustassa sijaitseva ravintolan pitää hyvää huolta suuresta joukosta vakioasiakkaita, mutta Bistro O Matin tavoitteena on myös yllättää uudet asiakkaat taidolla tehdyillä annoksilla ja listalle tarkkaan valituilla juomilla.

– Meille tullaan à la carte -illalliselle tai lounaalle kauempaakin. Lisäksi moni pääkaupunkiseudulta kesämökilleen tai -asunnolleen ajava pysähtyy nauttimaan ruoasta, jotta perillä ei ole heti nälkä, Bistro O Matin yrittäjä Päivi Palovaara kertoo. 

Palovaaran mukaan koko kesän suosikkeja ovat freesit salaatit, joita nautitaan Kirkkonummen Bistro O Matin terassilla.

– Monien klassikkolemppari on jättikatkarapusalaatti. Meillä jättikatkaravut grillataan hiiligrillissä, joten niissä on erityinen herkullinen arominsa. Se jos mikä, on kesän maku, Palovaara toteaa. 

Bistro O Matissa ruoka valmistetaan ranskalaisen ja pohjoismaisen keittiön perinteitä arvostaen. Raaka-aineissa luotetaan lähituotantoon ja huomioidaan kotimaisuuden lisäksi sesongit. 

– Esimerkiksi tomaatit ovat ihan jäätävän hyviä, kun ne tulevat meidän lähitiloilta.

Salaattien lisäksi listalla on monta maukasta kalaruokavaihtoehtoa. 

– Yksi Bistro O Matin asiakkaiden suosikeista on haukiburger. Á la carte -listalla kalaruokien kunkkuja ovat siika- ja kuha-annokset. Yhä useampi haluaa maistaa myös meidän silakka-annoksia, Palovaara kuvaa. 

Kirkkonummen Bistro O Matin terassille voi halutessaan pistäytyä myös pirteälle kesäjuomalle. Aurinko paistaa terassille iltaan asti myös elokuussa. 

– Tarjolla on raikkaita juomia, kuten kesään mainiosti sopivia limoncello-pohjaisia drinksuja. Suosittua roseeviiniä on tarjolla kuplivana ja still-viininä.

Kirkkonummen lisäksi Bistro O Mat palvelee Espoon Tapiolan ytimessä, kauppakeskus Ainoassa

Palovaara muistuttaa, että Tapiolasta löytyy runsas kirjo erilaista koettavaa. On taidetta, muuta kulttuuria ja rantoja.  Bistro O Matin herkullisten annosten ja Tapiolan muun tarjonnan äärelle pääsee halutessaan myös metrolla. 

Teksti: Tiina Örn

www.bistromat.fi/kirkkonummi

www.bistromat.fi/tapiola