Nykyaikainen kylpyhuone on tyylikäs ja helposti siivottava

Nykyaikainen kylpyhuone on tyylikäs ja helposti siivottava

Oletko koskaan laskenut, kuinka suuren osan elämästäsi vietät kylpyhuoneessa? Entä ajasta, jonka olet sekä hereillä että kotona? Tämä on syy, miksi kylpyhuoneen kalusteisiin ja muuhun sisustukseen kannattaa satsata. Toisaalta kylpyhuone on niin pitkäaikainen sijoitus, että se kannattaa sekä suunnitella hyvin että toteuttaa laadukkaasti. Harva asia harmittaa yhtä paljon kuin lattian tai seinän repiminen auki vuoden päästä remontista tai talon valmistumisesta. Toisaalta hyvin trendikkäästi toteutettu kylpyhuone voi alkaa harmittaa, kun valittu trendi on mennyt ohi. Kylpyhuone kannattaa siksi suunnitella niin, että se kestää sekä käyttöä että aikaa.

Kalusteiden sijoittelu on tärkeä osa kylpyhuoneen suunnittelua

Mitä haluat nähdä ensimmäisenä, kun astut kylpyhuoneeseesi? WC-pöntön, vessapaperirullan tai roskaämpärin? Suihkukaapin, peilin tai lavuaarin? Vai kenties kauniin koristelaatoituksen, lasitiili-ikkunan tai palmun? Kylpyhuonetta suunnitellessa kannattaa huomioida rakenteiden ja kalusteiden lisäksi niiden sijoittelu. Jos tilaa on, voi esimerkiksi piilottaa wc-pöntön voi väliseinän tai suihkukopin taakse.

Toisin kuin uutta taloa rakennettaessa, kylpyhuonetta remontoitaessa ei kaikkeen voi vaikuttaa. Esimerkiksi viemäriputkia ei voi siirtää kuin piikkaamalla lattian auki. Ikkunan paikkaa ei voi vaihtaa ilman, että remontti leviää ulkoseinään asti. Viiden neliömetrin kylpyhuoneeseen ei voi rakentaa uima-allasta, mutta amme sinne mahtuu. Suuren tuntuisia muutoksia saa aikaan pienillä muutoksilla, kuten kalusteiden sijoittelulla. Kylppäriremontti onkin syytä aloittaa hahmottamalla tila ja sen mittasuhteet, jotta voi etsiä sopivia kalusteita. Esimerkiksi kaappien ja lavuaarien leveyden ja syvyyden suhteen voi samallakin valmistajalla olla useita eri vaihtoehtoja. Nykyaikainen kylpyhuone on moderni.

Keveyttä ja värikontrasteja

Tällä hetkellä tärkein kylpyhuoneiden sisustamisen trendi on visuaalinen keveys yhdistettynä selkeisiin linjoihin. Esimerkiksi umpinaisten ja massiivisen näköisten kaappien sijasta suositaan avohyllyjä. Kaikkia pikkuesineitä ei edes tarvitse piilottaa kaapinovien taakse vaan käyttää niitä osana sisustusta. Saatavilla on jopa shampoopulloja, jotka toimivat sisustuselementteinä. Lavuaarikaappeihin ja WC-pönttöihin saadaan kaivattua keveyttä sillä, että ne ovat irti lattiasta. Pönttöjen osalta suosituiksi ovat tulleet seinämallit, joiden säiliö on asennettu seinän sisään. Suihkukaapinkaan ei tarvitse enää olla umpinainen kaappi, vaan se voidaan korvata kahdella kaarevalla lasiovella, jotka voidaan tarvittaessa kääntää seinää vasten.

Tällä hetkellä suositaan kontrastisia värejä, esimerkiksi tumman ja vaalean yhdistelmiä. Esimerkiksi muuten valkoiseen kylpyhuoneeseen saadaan kontrastia tummalla hyllyllä tai värikkäillä pyyhkeillä, joilla avohylly täytetään. Lisäksi verhon väritys vaikuttaa paljon, mikäli kylpyhuoneessa on ikkuna.

Käsittelyaineilla voidaan helpottaa siivousta

Helppohoitoisuus ja hygieenisyys ovat tänä päivänä tärkeitä asioita, joihin voi vaikuttaa monella tavalla. Kalusteiden sijoittaminen kymmenisen senttimetriä irti lattiasta helpottaa lattian pitämistä puhtaana ja vähentää likaa kerääviä kulmia. Kaakelit ja niiden saumat voidaan käsitellä niin, että ne eivät kerää kalkkia eivätkä kosteutta. On myös olemassa hydrofobisia aineita, joilla käsittelemällä saadaan mikä tahansa pinta hylkimään vettä, jolloin vesi valuu nopeasti pois eikä jää kuivumaan kalkkitahroiksi. Esimerkkinä hydrofobisten aineiden käytöstä mainittakoon huoltoasemien ja kauppakeskusten vedettömät pisuaarit.

Suunnittelun ja toteutuksen voi tilata samasta paikasta

Nykyaikana ei kaikkea tarvitse eikä kannata tehdä itse. Jokainen tee-se-itse-mies tietää, että remonttiin kuluvasta ajasta alle puolet menee itse remonttikohteessa ja loput rautakaupoissa ja sisustusliikkeissä tarvikkeita ja osia etsiessä. Sen sijaan jokainen remonttimies ei tiedä, että eri valmistajien tuotteita ei välttämättä voi käyttää sekaisin, esimerkiksi vesieristysaineiden ja -vahvikkeiden pitää olla samalta valmistajalta. Kun osaava ammattilainen tekee remontin, se ei veny loputtomasti eikä aikaa kulu tarvikkeiden ja materiaalien etsimiseen eikä niiden yhteensopivuuden selvittämiseen. Jopa suunnittelun voi antaa ammattilaisten hoidettavaksi. Esimerkiksi kirkkonummelainen Jonelli Oy hoitaa sekä suunnittelun että toteutuksen.