Miksi Bitcoin saavuttaa historian korkeimman hinnan?

Miksi Bitcoin  saavuttaa historian korkeimman hinnan?

Yhä useammat pörssiasiantuntijat uskovat, että Bitcoinin ennätykselliset hinnat ovat vasta alkua. Kuuden kuukauden aikana kryptovaluutta on saavuttanut vuoden 2017 kaikkien aikojen ennätyksen, 19 600 €, mutta se ei pysähtynyt siihen. Se jatkoi, kunnes se saavutti legendaarisen yli 40 000 euron rajan, mikä tuotti monille sijoittajille valtavia voittoja.

Nykyään yhden Bitcoin-kolikon arvo on noin 35 000 euroa..

Kysymys kuuluu: miksi kryptovaluutan arvo on noussut niin nopeasti? Mitä tapahtui, että siitä tuli silmänräpäyksessä yksi maailman arvokkaimmista hyödykkeistä?

Lue lisää tästä artikkelista.

Ammattisijoittajat eivät enää riskeeraa uraansa Bitcoinin vuoksi

Alusta alkaen Bitcoin oli maksuväline, joka luotti avoimuuteen. Kuka tahansa netin käyttäjä voi milloin tahansa tarkistaa tapahtumia. Ainoastaan ​​siirto-osapuolien yksityiskohdat pysyvät salaisina.

Juuri tämä avoimuus, joka riistää rahajärjestelmältä harkintavallan, eroaa täysin keskuspankkien toiminnasta. Siksi perustamisekonomistit tuomitsevat jatkuvasti Bitcoinin.

Kuten nykyisestä vaihtokurssista voi nähdä – tehottomasti.

Yhä useammat sijoittajat vaihtavat kryptovaluuttoihin. Ei enää vain uuden teknologian harrastajat, jotka tukivat Bitcoinia jo ennen ensimmäistä ATH:ta. Nykyään edes osakemarkkinoiden veteraanit eivät peittele sitä, että he sijoittavat siihen.

Mitä tekemistä tällä on ennätyshintaan?

Nykyään rahoituslaitoksissa Bitcoin nauttii siitä, mitä sillä ei ole koskaan ennen: kukaan ei vaaranna menettää työpaikkaansa ostaessaan sitä. Lauman mentaliteetti on erittäin suosittu Wall Streetillä. Siksi huono päätös voi tuhota urasi.

Tämä on kuitenkin muuttunut. Bitcoin on liittynyt arvokkaiden omaisuuserien joukkoon, eikä kukaan sijoittaja häpeä enää ostaa sitä.

Instituution kiinnostus on kasvanut

Vuonna 2013 Bitcoinin ostaminen oli erittäin vaikeaa. Paras tapa edellytti rahan siirtämistä sääntelemättömälle japanilaiselle pörssille, joka myöhemmin joutui hakkereiden hyökkäyksen kohteeksi.

On sanomattakin selvää, että suuret rahoituslaitokset eivät ole kiinnostuneita tällaisista sijoituksista.

Jopa vuonna 2017, jolloin Bitcoin saavutti ensimmäisen legendaarisen huippunsa ja jonka arvo oli lähes 20 000 euroa, sitä ostivat lähinnä yksityissijoittajat. Monet uskoivat ennakoivansa Wall Streetia tai käyttävänsä Bitcoinia spekuloimiseen muihin tokeneihin. Yksityissijoittajat reagoivat siihen kuitenkin paljon voimakkaammin. Joten kun Bitcoinin hinta alkoi laskea, suurin osa myi kryptovaluuttansa ja unohtivat asian.

Asia on toinen instituutioiden kohdalla. Ne käyvät kauppaa biljoonilla euroilla, mikä on vakaampaa. Nyt he sijoittavat pääomaansa myös Bitcoiniin, mikä paitsi lisää arvoa myös vähentää markkinoiden arvaamattomuutta.

Instituutiot tekevät sen lopulta ilman riskiä, ​​koska yhä useampi pörssi rikastaa tarjouksiaan premium-tileillä – jotka on tarkoitettu juuri ammattilaisille.

Onko Bitcoin edelleen kannattava sijoitus?

Instituutioiden lisääntyvä kiinnostus, markkinoiden vakautuminen ja ennätyksellisen korkeat hinnat puhuvat puolestaan. Lisäksi yhä useammat analyytikot uskovat, että 40 000 euron arvoinen ATH on vasta alkua, koska Bitcoin saavuttaa ennemmin tai myöhemmin 100 000 euron rajan.

Siksi yhä useampi ulkopuolinen harkitsee sijoittamista.

Oletko yksi heistä, mutta etkö ole varma, miten edetä? Verkosta löydät monia eToro kokemuksia ja oppaita, jotka selittävät koko ostoprosessin.